Darren Shan „CIRQUE DU FREAK. Kesköine tsirkus“ Darren Shani saaga esimene raamat

Darren Shan on täitsa tavaline poiss – talle meeldib vahetunnis jalgpalli mängida, koomikseid lugeda ning üle kõige vaimustavad teda ämblikud. Tal on kolm väga head sõpra: Steve, Tommy ja Alan ning väike õde Annie, kellest ta salamisi väga hoolib.

Ühel päeval toob Alan kooli salapärase flaieri, mis reklaamib suurte punaste tähtedega linnas peatuvat ebarditsirkust. Flaier tekitab poistes metsiku elevuse ja põnevuse. Õpetaja aga ütleb, et sellised etendused ei ole seaduslikud ja võtab poiste flaieri enda kätte. Täiskasvanute noomitused ei murra sõprade uudishimu ning nad üritavad iga hinna eest etendusele pääseda. Darreni jaoks on etenduse suurim vaatamisväärsus mõistagi hiiglaslik dresseeritud ämblik, kes teeb ohtlikke trikke ja ta annaks kõik, et endalegi selline „lemmikloom“ saada. Vampiiridest huvitatud Steve jälle tunneb ämblikutaltsutajas ära vampiiri, kelle pilti on ta ühes vanas raamatus näinud. Noored ei oska aimatagi, et peale etendust muutub nende elu igaveseks. Nimelt asub kumbki poiss oma suurt soovi täide viima, kuid panevad sellega proovile oma sõpruse.

Õuduskirjanduse traditsioone järgiv “Cirque du Freak” on esimene raamat Darren Shani õudussaagast. Kokku on sarjas 12 raamatut, mis koonduvad triloogiatesse. Eesti keeles on ilmunud veel esimese triloogia „Vampiiri veri“ teine osa „Vampiiri käealune“ (Tiritamm, 2009). Põnev tegevustik tõmbab lugeja nii endasse, et raamatut on keeruline käest panna. Lugemiselamus on garanteeritud nii lastele kui ka täiskasvanutele.

***
Ilmunud: Tiritamm, 2007
Tõlkinud: Kristina Uluots

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Karmen Vilberg
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga