Gerli Erdmann „Seenekaardid: Avastan. Õpin. Oskan“

Seentest ei saa sügisel üle ega ümber. Neid võib kohata mitte ainult paksus metsas, vaid ka parkides ja aedades. Mõtle, kui tore on, kui jalutuskäigul mõnd seent kohates kohe ära tunned, millega tegu. Seeni korjama minnes lausa peab teadma, mida korvi pistad, sest leidub nii söödavaid kui mürgiseid seeni.

Gerli Erdmanni koostatud „Seenekaardid“ on hea abimees seente tundma õppimiseks. Karbis on 40 õppekaarti, mis nurgast kinnitatud lahtikäiva rõngaga. Kaardi ühelt poolelt leiab seene kirjelduse koos piltidega kübarast ja viljakeha läbilõikest. Teisel küljel on detailne illustratsioon seenest tema kasvukohas. Pakis on ka kaart seenelise meelespea ja mõisteid selgitava skeemiga.

Nutikas ja praktiline on iga kaardi servadele lisatud „joonlaud“, millel on veidi tumedamalt esile tõstetud kaardil kirjeldatud seene jala kõrguse (vasakul) ja kübara läbimõõdu (paremal serval) vahemik. Nii on käepärane võrrelda metsast leitud seent kaardil kujutatuga või erinevaid seeni omavahel. Samuti on hea, et sarnase välimusega seente kaardid saab võrdlemiseks pakist välja võtta ja kõrvuti asetada. Saab ka sõbraga vastastikku teineteise teadmisi testida: üks näeb värvilist seenepilti ja teine saab kaardi vastaskülje info põhjal esitada küsimusi.

Seenekaardid on valminud koostöös Eesti Maaülikooliga.

***
Ilmunud: Huvilooja, 2021
Illustreerinud: Lis Pikkorainen

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga