Häli Kivisild „Saskia läheb metsa“

Lugu sellest, kuidas üks inimene võib oma mürgiste sõnadega ära rikkuda kõigi lähedaste elu aastateks. 16aastase Saskia, tema väikevenna ja ema elus on lausa kaks sellist inimest. Vägivaldseks muutunud isa eest pääsemiseks peavad nad ajutiselt kolima maale vanaema juurde. Viimane aga on eriti osav sõnadega haiget tegema.

Saskia leiab pelgupaiga lähedal asuvas metsas. Sealsamas armastasid lastena mängimas käia ka tema ema ja tädi. Metsas kohtab Saskia heledajuukselist tüdrukut, kes tundub kuidagi kummaliselt tuttavlik ja samas justkui pärit mingist teisest maailmast. Tüdruk näitab talle oma salakohti metsas ja jutustab väljamõeldud mängudest.

Sammhaaval selgub, et see tüdruk on Saskia ammu surnud tädi Liina, kelle hing on sellesse metsatukka „ankurdatud“ niikauaks kuni suudab teha rahu ja leppida surmaga. Raamatu teine liin jutustabki Liinale osaks saanud sündmustest surmajärgsel ajal ja sellest, kuidas ta sattus tagasi oma kodumetsa turbaaugu juurde.

Kohtumised Liinaga annavad ka Saskiale jõudu murda läbi ema ja vanaema vaikusemüürist, mille nood on ehitanud mineviku sündmuste ümber. Ja nii leiab lõpuks Saskia emagi endas südikust hakata vastu abikaasa ja vanaema terrorile. Saskia ja tema väikevenna elus paistab taas lootusekiir…

***
Ilmunud: Fantaasia, 2021

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.


Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga