Heli Künnapas, Lille Roomets „Uus tüdruk“

„Uus tüdruk“ paiskab lugeja kohe sündmuste keerisesse. Elu Viivuranna Gümnaasiumis on samasugune nagu igas teises koolis – täis koolitunde ja draamat, sporti ja armastust, pidusid ja valesid. Kui 11. klassiga liitub uus tüdruk Emely, ei ole end klassi kuningannaks pidav Lola sugugi rahul. Lola võtab kampa oma parima sõbra Rinaldo, et Emelyle koht kätte näidata. Nende klassivend Marko püüab samal ajal välja mõelda, mida oma eluga pihta hakata.

Raamatu „Uus tüdruk“ teeb eriliseks fakt, et see on kirjutatud kahe erineva autori poolt. Erinev keelekasutus aitab tegelastel kõlada üksteisest erinevamalt kui ühe autori teksti puhul. Peategelased teeb huvitavaks see, et nad ei ole ideaalsed. Vastupidi – kohati on nad lausa ebameeldivad, kuid loo jooksul õpib mõistma nende käitumiste tagamaid. Neil on kõigil suuri vigu ja seda on vahelduseks väga lõõgastav lugeda. Samuti ei ole raamat tõsine ega raske lugemine, vaid mõnusalt kerge ja lihtne.

See tempokas ja humoorikas raamat, millega mõnus kaasa seigelda ilma, et peaks suurt süvenema, on värske sõõm õhku eesti noortekirjanduse maastikul.

***
Ilmunud: Heli Kirjastus, 2021

Leia raamat e-kataloogist ESTER.



Mirjam Kaun
Tallinna Keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga