Epp Petrone “Marta kargab”

„Marta kargab“ on väga armas, helge ja värviline lasteraamat. Tagakaanel oleva lühikokkuvõtte järgi sobib 2-4aastastele. Kogemus näitab, et raamat läheb hästi peale ka veel viieaastastele, näiteks lugedes raamatut õhtul unejutuna.

Lühikesed, lapse igapäevast pajatavad lood aitavad mõnusasti päevatempo maha võtta ning veidi mõtteid mõlgutada ja otsida lapsel sarnasusi enda kogetuga. Sõnad ja nende kordused köidavad kuulama. Rikas keel ja uued sõnaleiud tekitavad kohati lausa elevust, nagu näiteks sõna „pepupõsed“. Ja muidugi pildid! Piia Maiste joonistused toetavad veel omakorda lugemisel sooja ja õdusa tunde tekkimist. Mõnda pilti võib vaadata lausa tükk aega, näiteks joonistust nunnust lumepalli taga naeru kihistavast labakindast.

Raamat kuulub sarja, kus seni on ilmunud: “Anna hambad“, “Leena peenar“, “Kurru-Nurru vurrud“, “Lennukiga lõunamaale” ja “Maal mamma juures“. Sarja tegelasteks on õed Marta, Anna ja Leena, lood jutustavad nende igapäevasest elust ja tegemistest. Epp Petrone on sarja loomisel inspiratsiooni ammutanud omaenda lastest. Kõik raamatud on eraldi loetavad.

***
Ilmunud: Petrone Print, 2021
Illustreerinud: Piia Maiste

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Triinu Univer
Tallinna Keskraamatukogu veebihaldur

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga