Epp Petrone “Lennukiga lõunamaale”

Epp Petrone enda lastest inspireeritud raamatusarjas “Meie pere lood” on ilmunud mitmeid raamatuid: “Marta varbad” (2009), “Anna hambad” (2012), “Leena peenar” (2015), “Kurru-Nurru vurrud” (2015), “Lennukiga lõunamaale” (2017) ja “Maal mamma juures” (2020). Sarja tegelasteks on õed Marta, Anna ja Leena, lood jutustavad nende igapäevasest elust ja tegemistest.

“Lennukiga lõunamaale” on sarja viies raamat. Selles raamatus on pere tüdinenud külmast talvest, pealegi on kõik tõbised ja nohused. Nii rõõmustatakse väga, kui ühel päeval teatab isa, et on ostnud tervele perele lennupiletid lõunamaale. Kõik lapsed hakkavad pakkima, sealhulgas ka pisike, alles kaheaastaseks saav Leena. Varsti jõutaksegi lennujaama, sealt edasi lennukisse ning soojale maale. Raamatus on palju lugusid laste mängudest mere ääres, lisaks saame teada, kuidas ja milliseid jäätiseid tasub osta, milline on kõige mõnusam mänguväljak ja mida tähendab lastedisko. See on ehtne puhkuse raamat! Sobib eriti hästi lugemiseks suvel või suve järele igatsust tundes.

Vanuse poolest võiks seda nautida nii koolieelikud kui ka algklasside lapsed. Raamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Petrone Print, 2017
Illustreerinud: Piia Maiste

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga