Hilli Rand “Esimene A klass ja kevadekuulutajad”

“Esimene A klass ja kevadekuulutajad” räägib esimese A klassi kevadeootusest. Juttu tuleb laste lemmikloomadest ja õdedest-vendadest, õpitakse paremini tundma uusi ja huvitavaid sõnu ning osaletakse emakeelepäeval. Ühel päikesepaistelisel päeval jalutatakse ühiselt ka parki, kus õpetaja annab igaühele ülesande: leida üles mõni kevadekuulutaja. Neid leitakse väga erinevaid! Kätte jõuab ka naljapäev 1. aprill ning see on laste jaoks väga lõbus. Tullakse kooli eriti naljakates riietes ning kellegi juttu sel päeval väga uskuda ei saa. Nalja saab ka päris kogemata.

Huvitav on lugeda erinevatest lastest, nende peredest, mõtetest ja tegemistest. Kõik lapsed on kujutatud hästi ehtsate ja elulistena, õpetaja samamoodi. Raamatu sisekaanele on joonistatud ka pildid kõigist klassis käivatest lastest, igaühele nimi juurde kirjutatud. Nii ei lähe tegelased segamini, vajadusel saab kohe järele vaadata, missugune üks või teine laps välja näeb.

Raamat kuulub sarja “Esimese klassi aastaring”, mis keskendub põhjalikult ja humoorikalt ühe esimese klassi kooliaastale. Tegemist on sarja seitsmenda raamatuga, varem on ilmunud:

Esimene A klass ja tarkusepäev” (2013),
Esimene A klass ja kooliaasta algus” (2014),
Esimene A klass ja sügise süda” (2015),
Esimene A klass ja muinasjutukarneval” (2016),
Esimene A klass ja jõuluaeg” (2017),
Esimene A klass ja Eesti sünnipäev” (2019).

Raamatud on tegelaste kaudu kõik omavahel seotud, kuid neid saab ka eraldi lugeda.

***
Ilmunud: Argo, 2021
Illustreerinud: Epp Marguste

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga