Sally Harris „Topelt-Felix“

raamatukaas

Raamatu peategelane on poiss nimega Felix, kes käib kuuendas klassis. Felixil on ebaharilik käitumine – nimelt tunnistab ta ainult paarisarve ning kõik peab kulgema plaanipäraselt nagu ette on nähtud. Vastasel juhul ei suuda Felix tunnetega hakkama saada, läheb endast välja ning hakkab pahandusi tegema. Tal on hirm, et plaaniväline käitumine ja paaritute arvude kasutamine kutsub esile õnnetusi ning temaga võib juhtuda midagi halba.

Oma ebatavalise käitumise tõttu pole tal sõpru ning ka koolis esineb probleeme. Pärast üht suuremat pahandust kutsutakse Felixi ema kooli ning teatatakse, et kui poisi käitumine ei parane, tuleb ta koolist välja visata. Felixile määratakse kooli poolt nõustajaks härra Fielding, kelle juures ta peab käima hakkama. Umbes samal ajal liitub Felixi klassiga ka uus õpilane – tüdruk nimega Charlie, kellest saab Felixi pinginaaber. Nende kahe uue inimesega suheldes hakkab Felix oma hirme ja käitumist teise nurga alt nägema.

Raamat aitab näha, kust tekivad meie hirmud, mis mõjutavad käitumist. Ühtlasi annab see lootust, et kui piisavalt pingutada, võib saada piiravast käitumisest priiks. Raamatu teine põhiteema on sõprus. Igaüks meist on omamoodi ning kui üksteist aktsepteerida ning toetada, on lihtsam ka raskustest üle saada.

***
Ilmunud: Vesta, 2021
Illustreerinud: Maria Serrano
Tõlkinud: Jüri Kolk

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Maris Soobik
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga