Anne Rekkaro „Muinasjutte Haapsalust“

„Muinasjutte Haapsalust“ köidab kohe lugeja tähelepanu huvitava kaanepildi tõttu. Raamatukaanel kujutatud kaks kroonitud luike on kui Haapsalu sümbol. Kuuluvad ju alati kokku Väike viik ja luigepaar, Haapsalu piiskopilinnus ja Valge Daam, Paralepa mets ja Peetrikivi, loetelu võib jätkata.

Raamatus on kokku 12 lühijuttu, üks salapärasem kui teine. Iga jutukese juurde on ka joonistatud omanäoline ja lugu iseloomustav pilt. Raamatus tuleb juttu valgetest kleitidest ja Valgetest Daamidest, Peetrikesest, merest, Aafrika rannast, Tšaikovski mälestuspingist – kõik kaudselt või lähedalt Haapsaluga seotud. Meeldejäävalt on raamatu autor kirjeldanud rannaäärset elu, olgu tegelasteks siis lapsed, loomad, inimesed või masinad. Selles raamatus on tunda vanade aegade hõngu, sekka kaasaega.

Autor Anne Rekkaro asus Haapsallu elama täiskasvanuna ja tunneb, et see linn võttis teda külalislahkelt vastu. Linnale mõeldes kirjutaski ta oma muinasjuturaamatu, igas kuus ühe loo (Lääne Elu lk 4, nr 91 14.08.2021). Illustratsioonide autor Aide Leit-Lepmets on Haapsalu Kunstikooli õpetaja ja olnud ka Haapsalu Rätiku Muuseumi üks eestvedajaid. Kuulsaid pitsimustreid leiab selle raamatu piltideltki.

Raamat sobib nii lastele kui ka täiskasvanutele. Kui oled raamatu läbi lugenud, ei jää muud üle, kui Haapsallu kohale sõita!

***
Ilmunud: Rajakaar, 2021
Illustreerinud: Aide Leit-Lepmets

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Kaidi Teppor-Roomet
Kadrioru raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga