Tuutikki Tolonen „Agnes ja villa saladus“

Jätkub raamatust „Agnes ja unenägude võti“ tuttavaks saanud Agnese, tema sõbra Pulla ja vana villa lugu. Müstiliste unenägude abil leidis Agnes võtme, mis avas hõbedase laeka ja tõendas nii enda ja ema pärimisõigust Harmala naabruses asuvale vanale villale. Unenäod aitasid neil hooldekodust üles leida Agnese vanavanaema ja sel moel lahenes tema vanaema lapsendamise saladus.

Teises raamatus on suvevaheaeg läbi ning Agnes uue kooli ja elukohaga kohanenud. Samal ajal püüavad nad emaga harjuda ka mõttega, et on nüüd uhke ja ajalooliselt väärtusliku, kuid tublisti remonti vajava villa omanikud. Villa on täis peidetud saladusi. Mõned tulevad päevavalgele remondi käigus, mõne avastavad lapsed juhuslikult. Mängus on koguni üleloomulikud jõud. Kinni tapeeditud kapist leitud kaks vana sulepäid otsutab Agnes kasutada kooli uurimistöö jaoks. Uurides vaarema päevikuid, villast leitud joonistusi ja noote, avaneb Agnesele hoopiski tema perekonna lugu ja saatuse keerdkäigud. Agnese avastustele kaasa elades on selge, et minevik ja vanad asjad on täis elu.

Vana villa on koht, mis aitab leida sõpru. Minevikus on siin sõprus ühendanud perelapsi ja teenijatüdrukut koguni elusaatust muutval moel. Ka Agnesel aitab villa ajaloo uurimine sõbruneda klassi kiusaja Alexiga. Asjalik ja hakkaja Agnes ja pidevalt nalja viskav Pulla on kindlasti sellised raamatutegelased, kelle taolisi tahaks sõbraks ka päris elus – nendega juba igav ei hakka.

***
Ilmunud: Eesti Raamat, 2021
Illustreerinud: Kati Vuorento
Tõlkinud: Helena Lemendik

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.

Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga