Bill Konigsberg „Sild“

“Sild” räägib väga mitmekülgselt üles ehitatud loo ühest legendaarsest sillast. Sillast, kus paljud on otsustanud elust lahkuda. Sild ise ei ole küll päris peategelane, aga mängib loos olulist rolli. Peategelasteks on hoopis silla külastajad. Mitte need, kes sellest üle kõnnivad, vaid need, kes peatuvad ja toetuvad äärele. Need, kes jäävad kauemaks silmitsema jõge, mis allpool oma rada voolab. Need, kes ronivad sillapiirdest üle.

Raamatus on palju erinevaid jutustajaid, mis annab võimaluse näha lugu pea igaühe silme läbi, kes peategelasega kokku puutub. Need pilguheidud ei ole igaüks ehitatud üles eraldi peatükkidena, vaid näidataksegi pisikesi, kuid olulisi juppe – seda, kuidas nemad näevad juhtunut ja peategelasi.

Raamatu teeb eriliseks loo esitamine nelja versioonina. Konigsberg võttis kaks tegelast sillal ning mõtles läbi neli erinevat varianti, mis oleks saanud juhtuda ning mis oleksid olnud tagajärjed. See andis ühest situatsioonist tervikliku ülevaate, pannes mõtlema kõigi elu oleksite ja poleksite peale.

Soovitan raamatut neile, kes tahavad tunda teemadel nagu depressioon, bipolaarsus ja suitsiidsus, et nad ei ole üksi. Soovitan neile, kes tahavad lugeda põnevalt ülesehitatud lugu.

***
Ilmunud: Eesti Raamat, 2021
Tõlkinud: Ülle Okas

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.



Mirjam Kaun
Tallinna Keskraamatukogu eesti keelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga