Kaia Raudsepp „Nähtamatu tüdruk“

Noore kirjaniku Kaia Raudsepa debüüt „Nähtamatu tüdruk“ viib lugeja Lena kurba maailma. Lena on abiturient, kes eelistab üksindust. Rääkimine on talle keeruline ning selliselt ongi raske sõprussuhteid luua. Loosse toob pöörde tundmatu noormees Tom, kes Lenaga rääkima hakkab ja kes ei pane pahaks, et Lena vaevu sõnu suust saab. Tänu sellele, et keegi teda mõistab, et keegi on temaga kannatlik, et keegi teda aktsepteerib, hakkab Lena avanema ning rääkimine hakkab muutuma talle lihtsamaks.

Kuid kas kõik on nii lihtne? Kes Tom tegelikult on ja miks ta Lenaga suhtlema hakkas? Keda saab Lena üldse usaldada?

Selektiivne mutism on midagi, millega autor on väga hästi kursis, andes selle juurde kuuluvat frustratsiooni ja masendust edasi nii ehedalt, et kohati on lausa raske lugeda. Raudsepp näitab olulist probleemi, kuid pakub ka lahendusi. Lool on ka tugev romantiline liin, mis aitab raamatusse rõõmu süstida. See kõik teeb kokku ühe mõnusa, rahulikus tempos kulgeva mõtliku noorteromaani.

***
Ilmunud: Varrak, 2020

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.

Mirjam Kaun
Tallinna Keskraamatukogu eesti keelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga