Benji Davies „Lumehelbeke“

Kui jõulutundest veidi puudu jääb, võib just see raamat olla lumehelbeke kuuseoksal, mis toob rõõmu, sära ja pühademeeleolu.

Väike lumehelbeke peab kodupilvest lahkuma ja maale langema. Väike Noelle aga jalutab koos vanaisaga jõulude eel linnas ja ootab lumesadu. Just siis, kui helbeke sobivaks langemiskohaks linnatänaval vaateaknas sädeleva kuusepuu valib, näeb seda ka Noelle ja soovib, et tema kodus oleks samasugune imeilus puu. Tüdruk leiab tänavalt kuuseoksa, kaunistab selle ja sätib akna taha. Tuul viib lumehelbekese vaateaknast kaugele ja koos teiste helvestega tiirutavad ja mängivad nad taevas.

Jõuluhommikul näeb Noelle oma aknal kuuseoksa tipus sädelevat tähekest – see on lumehelbeke, kes leidis just õige koha, kuhu maanduda!

Klassikalise jõululoo autor Benji Davies on meie lugejatele juba varasemast tuttav. Tema kirjutatud ja illustreeritud raamatutest on eesti keeles ilmunud „Tormivaal“, „Tormivaal talvel“ ja „Vanaema linnupoeg“. Kõik need südamlikud raamatud on sobilikud ettelugemiseks või ise lugemiseks väikestele trükitähetundjatele.

***
Ilmunud: Rahva Raamat, 2021
Illustreerinud: Benji Davies
Tõlkinud: Dea Oidekivi

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Ly Mere
Pirita raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga