Aidi Vallik „Kade päkapikk ja väike jõuluingel: kuus jõulujuttu“

Raamat koosneb kuuest jõulujutust, kus tegelasteks palju loomi (notsu, lehm, hunt, kiisu, hiir), aga ka ingel, printsess, ema ja lapsed. Jõuluraamatule kohaselt kohtab muidugi ka päkapikke ja jõuluvana ennast.

Lemmikuks sai esimene jutuke „Notsu jõulukink“, mis räägib notsu ja lehma omavahelisest tugevast sõprusest. Kui saabub detsember, arutavad notsu ja lehm isekeskis jõulutraditsioonide üle ja leiavad, et jõulud on päris toredad. Eriti meeldejäävaks peavad nad päeva, mil majaesine kuusk kaetakse värviliste tulukestega. See ehteis kuuseke on nii ilus, et võtab notsul liigutuspisara silma. Loomad on jõuludest lummatud ja arutlevad selle üle, kas jõuluvana loomi ka külastab. See mõte saab nende jaoks väga oluliseks. Loomadki igatsevad saada kingitusi ja tähelepanu, kuid suurenenud tähelepanu pererahva poolt võib notsu jaoks osutuda halvaks endeks. Jõulud on aga imede aeg ning kurbusest ja hirmust saab rõõm.

„Kade päkapikk ja väike jõuluingel“ on raamatu kolmas jutt. See jutustab päkapikk Naatanist, kes on väga kade. Ta ei raatsi laste sussi sisse komme ja mandariine jätta, nii tõstab ta üht kompvekki kord sussi sisse, siis jälle sealt välja oma kotti tagasi. Nii kade meel on tal midagi head võõrastele lastele loovutada. Kuidas päkapikk kadedusest võitu saab ja kuidas on loosse segatud jõuluingel, seda saate juba ise lugeda.

Aidi Vallik tähistas 2021. aastal 50. juubelit ja on Tallinna Keskraamatukogu kinkeraamatu „Kõige tähtsam päev“ autor. Raamatu „Kade päkapikk ja väike jõuluingel“ kujundas ja pildid joonistas Marge Nelk.

***
Ilmunud: Lugu-Loo, 2021
Illustreerinud: Marge Nelk

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Kaidi Teppor-Roomet
Kadrioru raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga