Jenn Bennett „Tähtedest võlutud“

raamatukaas

Jenn Bennetti teine eesti keeles ilmunud raamat „Tähtedest võlutud“ jutustab kahest noorest, metsikust Põhja-Carolina loodusest, taevatähtedest ja perekonnast. Autori esimene eesti keeles ilmunud raamat „Südame õige kuju“ sai 2020. aastal tiitli „Hea noorteraamat“.

Zorie ja Lennon olid aastaid parimad sõbrad. Siis korraldavad nad Suure Eksperimendi selgitamaks välja, kas neist võiks saada midagi enamat. Zorie oli kindel, et nad on paar ja teevad oma suhte kooli sügisballil avalikuks, kuid Lennon ei tulnud kohale. Poiss peaagu ei räägigi temaga enam. Isegi noorte pered on omavahel tülli läinud.

Aasta hiljem läheb Zorie ema utsitamisel sõpradega matkale. Neiu ebameeldivaks üllatuseks on matkal ka Lennon. Algul suudavad noored ka keset metsikut loodust üksteist vältida, kuid siis toimub sõpruskonnas suur tüli. Järgmisel hommikul avastavad Zorie ja Lennon, et sõbrad on nad kahekesi metsa jätnud. Nüüd tuleb leida tee tagasi ja samal ajal lahendada nende vahel juhtunu. Paljastuvad nii mõnedki saladused.

„Tähtedest võlutud“ on kergemapoolsem lugemine, kust siiski ei puudu lahendamist vajavad probleemid. Neid esineb paraku nii noorte endi kui ka nende vanemate vahel.

***
Ilmunud: Heli Kirjastus, 2021
Tõlkinud: Liis Konovalov

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Stiina Sild
Kalamaja raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga