Nicola Yoon „Sina minu kõrval ja maailm meie vahel“

Maddy on elanud terve elu kodus, kust ta ei ole 17 aasta jooksul lahkunud, sest on haige. Iga asi võib talle mõjuda surmavalt. Ainsad inimesed, kellega tüdruk kokku puutub, on tema ema ja hooldusõde Carla. Maddy on siiski olnud oma eluga rahul ja õnnelik, kuni ühel päeval kolib naabermajja uus perekond.

Nii näeb Maddy esimest korda Ollyt. Poiss on pikk, sihvakas ja kannab musta. Maddy aimab, et armub Ollysse ja sellest tuleb tõeline katastroof. Ta soovib Ollyga kohtuda ja minna välja maailma. Loomulikult ema ei luba seda ning sellest saavad alguse kõigi tegelaste elusid muutvad sündmused.

Maddy tunneb peale Ollyga kohtumist, et tema senine maailm on kitsaks jäänud ja ta ei suuda enam leppida senisega, vaid soovib enamat. Kas tema soovidel on määratud täide minna või jäävad need ainult unistuseks?

Raamat oli minu meelest natuke etteaimatav, kuid sellest hoolimata kaasahaarav. Soovitan raamatut nii noortele kui ka täiskasvanutele. Hea meelelahutus, kus on kurbust, rõõmu, kaotusvalu – kõike.

Selle raamatu lugemine edeneb kiirelt, ilmselt tänu raamatu ülesehitusele. Raamatus on palju pilte ja kohati on tekst esitatud sõnumite või märkmetena. Pildid on joonistanud autori abikaasa David Yoon.

***
Ilmunud: Päikese Kirjastus, 2016
Tõlkinud: René Tendermann

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Triinu Rannaäär
eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga