Reeli Reinaus „Mõistatus lossivaremetes“

Peategelasteks on noored Laura, Tanel ja Marten. Laura ja Tanel on juba lapsepõlvest saati sõbrad olnud. Nad veedavad suved koos vanavanemate juures külas. Sellel suvel on külla kolinud uus poiss Marten, keda huvitavad Jõemetsa mõisa kohta käivad lood. Marten nakatab oma huviga ka Laurat ja Tanelit ning kõik koos otsustatakse asja uurima hakata. Sellest saab alguse seikluste jada, kus jahitakse nii kummitusi kui ebaseaduslikke aardeotsijaid.

Kõik põnevust tekitavad elemendid (kummitused, legendid jne) on selles loos olemas ja raamat ei valmistanud pettumust. See oli kiire ja lihtne lugemine, kus sai ka ise kaasa mõelda ja nuputada. Minule meeldis ning julgen ka teistele soovitada kergeks meelelahutuseks.

Mulle meeldis loo juures ka see, et siin ei ole külge poogitud noortekirjanduses vaat et kohustuslikku armastuslugu ning noored on terve ellusuhtumisega. Ei ole nad depressiivsed ega katkised. Hea meel on tõdeda, et noortele saab kirjutada ka lihtsalt põnevusromaane, kus ei pea kogu aeg olema ülitõsiseid ja sügavaid teemasid.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2009

Leia raamat e-kataloogist ESTER.Triinu Rannaäär
eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga