David Litchfield “Karu, klaver ja karupoja kontsert”

raamatukaas

Illustaator David Litchfield kolmas ja viimane raamat karust ja tema klaverist. Järjekordselt südamlik ja hingeminev lugu perest ja teineteisest hoolimisest, sõprusest, unistuste täitumisest ning muidugi muusika imelisest väest.

Vananedes on karu kuulsusesära tuhmunud ja ta pöördub tagasi metsa. Esialgu igatseb ta taga aegu, mil esines suurtel lavadel, kuid siis tuleb tema ellu uus armastus – tütar. Karupoeg avastab isa kunagise kire, kuid sellest rääkimine kurvastab issit ning karupoeg otsustab isa lohutada.

Raamatu võlu seisneb armsates, ilmekates ja värviküllastes illustratsioonides. Selles raamatus olevat vähest teksti pole lugeda vajagi, piisab ainuüksi piltide vaatamisest. See raamat räägib sinuga pildikeeles.

Kolme raamatut saab lugeda eraldiseisvate lugudena, kuid veel parem on lugeda järjest, kuidas algul on „Karu ja klaver“ (2020), seejärel tekib kooslus „Karu ja klaver, koer ja viiul“ (2021) ning lõpuks jõuab lugu karupoja kontserdini. Sarja esimene raamat „Karu ja klaver“ pälvis 2020. a Paabeli Torni tõlkeauhinna pildiraamatu kategoorias.

***
Ilmunud: Koolibri, 2022
Illustreerinud: David Litchfield
Tõlkinud: Kadri Rahusaar

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Brigit Bakhof
Paepealse raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga