Katie Kirby “Lottie Brooksi äärmiselt piinlik elu”

Inglise kirjaniku Katie Kirby raamatu peategelase Lottie Brooksi parim sõber kolib ootamatult enne põhikooli algust teisele kontinendile. Ja kuna Lottie puhul on tegemist ta ainukese sõbrannaga, siis nüüd peab ta minema üksi uude kooli, leidma seal populaarsust ning uusi sõpru. Ja lisaks ka hakkama taimetoitlaseks, leidma sobiva rinnahoidja, valima õige pinali (kuna “pinalivalik ütleb sinu kohta KÕIKE”, lk 44) jne. Kui piinlikult kõige sellega läheb, saab lugeda raamatust.

Päevikuvormis raamatul on mõnusalt lühikesed peatükid ning neis jätkub piinlikke olukordi, millesse Lottiel õnnestub heauskselt sisse marssida. Need juhtumised on elulised ning mitte ülepakkuvalt jantlikuks aetud. Mõnusat äratundmist pakub ka kergus, millega Lottie erinevatesse jaburatesse olukordadesse satub.

Samas on raamatus läbi huumori palju õpetlikku. Näiteks see, kuidas Lottiel pidevalt õnnestub teiste üldsegi mitte pahatahtlikult antud nõuandeid kuulates ikka sattuda ebasoodsalt tähelepanu keskpunkti, mille vältimiseks ta just oli nõu küsinud. Või kuidas liigselt oma emotsioonidest lähtudes võib teha olukorrast valesid järeldusi või agarusest sõbrale lausa kiusajana tunduda.

Lottie seiklustele on oodata ka järge, kuna raamatu teine osa ilmus inglise keeles 3. märtsil 2022.

***
Ilmunud: Eesti Raamat, 2021
Tõlkinud: Hels Kure
Illustreerinud: Katie Kirby

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Kristiina Dalton
Männiku raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga