Ben Miller „Päev, mil ma kukkusin muinasjuttu“

Üheksa-aastane Lana armastab väga koos oma vanema venna Harrisoniga mängida, sest vend oskab välja mõelda kõige ägedamaid mänge ümarlaua rüütlitest zombideni. Aga nüüd, kui Harrison on läinud põhikooli, on ta muutunud tõsiseks ja tema päevadesse ei mahu peale õppimise enam midagi muud. Lanal on igav ja ta meel on kurb.

Ema püüab Lana tuju tõsta. Nende külakese keskele on üleöö väga eriskummalisel moel kerkinud tohutu supermarket. Ema kutsub Lana endaga marketisse kaasa ja lubab talle midagi head osta. Lana meelest ei ole supermarketid toredad kohad, aga ehk saaks ta sealt mõne raamatu, sest peale mängimise meeldivad Lanale väga ka raamatud.

Grimmide nimeline supermarket ei ole aga tavaline ostukeskus. Kaalukommide riiulisse on peidetud salajane portaal, mille kaudu Lana otse muinasjutumaailma satub. Ta ei oska ettegi kujutada, millised seiklused teda seal ees ootavad. Lanal õnnestub seiklustesse tõmmata ka vend Harrison.

Kaasahaarav raamat räägib muinasjuttudest ja nende mõjust meie kujutlusvõimele. Fantaasia on sujuvalt põimunud reaalse maailmaga. Peamine on aga õe ja venna omavahelised suhted.

Ben Miller on inglise näitleja, lavastaja ja koomik. „Päev, mil ma kukkusin muinasjuttu“ on tema esimene eesti keelde tõlgitud teos.

***
Ilmunud: Eesti Raamat, 2022
Tõlkinud: Jüri Kolk
Illustreerinud: Daniela Jaglenka Terrazzini

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.

Jana Must
Nurmenuku raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga