Bobbie Peers “Papagoihelikopter”

Tule koos Ella ja Felixiga muinasjutulisele seiklusretkele! Kaks vaprat sõpra, Ella ja Felix, ongi Avastajate klubi. Kahekesi käivad nad mängulistes pahupidimaades, kus nende nutikus päästab nii neid endid kui ka hädasolijad erinevate hirmuäratavate ja fantaasiarikaste pahalaste ja pahanduste küüsist.

Sarja esimeses raamatus “Vahukommimasin” seiklevad Ella ja Felix õhulaevaga, et välja uurida, mis on juhtunud suure vahukommimasinaga, et see enam ei tööta. Häda on suur, sest ilma vahukommideta muutuvad jubedad piraajapiraadid eriti ohtlikuteks. „Avastajate klubi“ sarja teises osas “Kilpkonnakahur” lendavad Ella ja Felix kõrbe. Vaja on uurida, miks hakkas seal äkki kilpkonni sadama. Kui selgub, et tegemist on rünnakuga, mille korraldasid häbitud piraajapiraadid, otsustavad nad pahalased lõksu meelitada.

“Papagoihelikopter” on sarja kolmas raamat. Seekord maanduvad Ella ja Felix džunglis. Kohe selgubki, miks nad just sinna sattusid. Väga on vaja nende julgete ja osavate laste abi, et üles otsida kaduma läinud papagoihelikopter. Muidu ootab vaalapähkleid ees suur õnnetus. Lapsi abistavad mõned päris uued leiutised, sest seekord on olukord üliohtlik. Kohtutakse väga veidrate olenditega. Mõned neist on ohtlikud ja mõned on väga ohtlikud. Ma olen kindel, et nende olemasolust pole keegi varem kuulnud.

Bobbie Peers on Norra edukamaid lastekirjanikke, tema raamatud on lõbusad ja kergesti loetavad. „Avastajate klubi“ sarja raamatud on noorematele lugejatele mõeldud seiklusjutud. Raamatud on fantaasiarikkalt illustreerinud Sandra Steffensen. Raamatuid soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Kirjastus Helios, 2022
Illustreerinud: Sandra Steffensen
Tõlge norra keelest: Annika Kupits

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Eike Lille
Tondi raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga