Karen M. McManus „Nõod“

Karen M. McManuse sulest on eesti noorteni jõudnud juba kolm krimiraamatut, mis pakuvad mitmekülgseid elamusi ning „Nõod“ ei jää eelnenutele grammigi alla.

Põnevus! Noorte elu ja unistused! Ja tonnide viisi draamat! Mida veel tahta?

Kolm nõbu peavad veetma suve rikkurite saarel töötades. Miks? Nende vanemad käskisid. Miks? Nende vanaema, kes nad kõik dekaade tagasi hülgas, palus. Ometi kui peategelased on lõpuks kurikuulsa vanaema ette ilmunud, pole viimasel õrna aimugi, miks ta lapselapsed keeldudest hoolimata tema ees seisavad. Storyde suguvõsa iga liige varjab saladusi, mis päevavalgust kohe kuidagi ei kannata.

“Nõod” on mõnusalt kaasahaarav ja tempokas juba esimestest lehekülgedest. Autor ei jännanud mingi tilulilu sissejuhatusega, vaid hakkas kohe lugejate ette paiskama minevikudraamasid ja oleviku saladusi ning sealt edasi läks lugu iga hingetõmbega aina draamarikkamaks ja põnevamaks ning mis kõige parem – see põnevus püsis lõpuni välja!

***
Ilmunud: Eesti Raamat, 2022
Tõlkinud: Hels Kure

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.

Mirjam Kaun
Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga