Natalia O’Hara „Elas kord…“

Raamatut avades astud muinasjuttude võlumaailma, kus seiklused ei kulge eales täpselt samamoodi kui eelmisel lugemisel. Muinasjutu peategelane on raamatu lugeja ise.

Lugu võib alguse saada mõnusal teeõhtul või hoopis päikesepaistelisel hommikul. Kui uksele koputab kuninganna käskjalg ning toob uudiseid kuningriiki ähvardavast pahalasest, siis tuleb ju talle vapralt vastu astuda. Niisiis tõmbab meie kangelane keebi ülle ja asub teekonnale, mille jooksul avaneb mitut puhku võimalus aidata teisi muinasjutu tegelasi või saada ise abi. Võib juhtuda, et kutsutakse ka pidulauda.

Iga kord saab raamatu lugemisel kangelase (ehk lugeja) langetatud valikute tulemusena valmis erinev muinasjutt, kust ei puudu väikesed vigurid. Otse loomulikult võib ka muinasjutu kangelane ise olla iga kord keegi teine – üllas rüütel või hoopis peen rebane, nõid, printsess või talutüdruk.

Kaunid illustratsioonid ja võimalus ise otsustada, milliseid pöördeid süžee võtab, paneb lugeja fantaasia tööle ja ergutab kaasa mõtlema. See teeb lugejast kaasautori, aga valikuvabadus on ju ka vastutus selle ees, mis loo tegelastega juhtub. Õnneks saab raamatut uuesti lugedes jälle kõike muuta. Kindel on siin raamatus vaid see, et muinasjutul on õnnelik lõpp ja et ees ootab palju uusi seiklusi.

***
Ilmunud: Koolibri, 2022
Illustreerinud: Lauren O’Hara
Tõlkinud: Mari-Ly Tiitsmaa

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga