Riikka Jäntti “Väikese hiire suvi”

Milline on üks õige mõnusa suve retsept? See sisaldab palju päikest, soojust, jäätist, ujumist, meelelahutust ja puhkehetki, koosolemist, ootamatuid seiklusi, nalja, naeru ja imetoredate mälestuste loomist. Selleks aastaks on just üks selline suvi lõppenud, aga raamatut lugedes saavad pisikesed lugejad kaasa elada väikese hiire meeleolukatele suveseiklustele üha uuesti ja uuesti. Naudi ühiseid piknikke väikese hiire ja tema emaga, külasta lõbustusparki, suple, käi muuseumis, kinos, pargis ja võta suvest, mis võtta annab!

Väikese hiire seikluste autor Riikka Jäntti illustreerib ise oma raamatuid. Tema teoseid on palju tõlgitud, seega saab seiklusi nautida mitmes eri keeles. Eesti keeles on see juba viies raamat ning eelnevad on lastele väga meeldinud: “Väikese hiire jõulud” (2019), “Väike hiir sõidab maale” (2020), “Väikese hiire talv” (2020) ja “Väikese hiire päev” (2021).

Väikese hiire vahvad ja elulised seiklused pakuvad huvi juba päris pisikestele lugejatele (u 2-4aastastele) ning ilmekad pildid annavad võimaluse neil ka ise kaasa jutustada ja lemmiksündmusi piltide järgi leida. R. Jäntti kujutab tõepäraselt elu väikelapsega, raamatu sündmused on saanud inspiratsiooni tema tütre kasvamise loost ja ütlustest, pakkudes seega äratundmisrõõmu ka täiskasvanud lugejale. Kuna autor kasvatab oma last üksi, seikleb ka hiirelaps koos emaga. Raamatud on trükitähtedes, seega sobivad lustakad lood ka algajale lugejale.

***
Ilmunud: Rahva Raamat, 2022
Illustreerinud: Riikka Jäntti
Tõlkinud: Dea Oidekivi

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Berit Berg
Sõle raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga