Kristi Kangilaski „Hea tunne“

Kuidas olla mõttevõlur? Oskus oma mõtteid juhtida, peale puhkust anda ja positiivsele keskenduda, just sellist võlukunsti see raamat õpetab.

Viieaastane Laur lebab voodis ärkvel. Uni kohe kuidagi ei tule, sest magamaminek pole kunagi olnud tema lemmiktegevus. Pähe tulevad ainult kurvad ja kurjad mõtted, mis rusuvad ja ei aita uinumisele kuidagi kaasa. Selgub, et rohkem kui üks mõte korraga nagunii pähe ei mahu, seega püüab poiss mõelda ainult häid mõtteid. Kuigi iga algus on raske, hakkavad meenuma toredad tähtpäevad, saadud kingitused, pere ja sõpradega veedetud ühised hetked. Meelde tuleb ka see hea, mis on sootuks igapäevasem, mis alati kohe ei meenugi ja mille eest ei taipa vahel tänulikki olla: hea tervis, loodus meie ümber, huumor, kõneosavus. Kõik see, mida ta juba julgeb, oskab, teab ja suudab. Aga kas suure mõttetöö kõrvalt uni ka poisi üles leiab? Eks tuleb ise lugeda, et teada saada!

„Hea tunne“ on mõnus mõttemängu-kulgemise raamat, mis aitab meelde tuletada elu lihtsaid tõdesid ja rõõme.

Raamat sobib hästi kõigile väikestele lastele, kellele ei meeldi magama minna. Õpitakse reguleerima emotsioone ja lõõgastuma – mõlemad oskused on aga hindmatu väärtusega nii lastele kui täiskasvanutele. Autori enda illustratsioonid aitavad kulgeda läbi raamatu, mõjuvad rahustavalt ja meditatiivselt.

***
Ilmunud: Koolibri, 2022
Illustreerinud: Kristi Kangilaski

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Berit Berg
Sõle raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga