Katie Kirby “Lottie Brooksi katastroofilised apsakad sõpradega”

Katie Kirby „Lottie Brooksi äärmiselt piinlik elu“ ehk Lottie Brooksi sarja esimene raamat ilmus eesti keeles 2021. aastal. Raamat sai kohe väga populaarseks umbes 9-13 aasta vanuste tüdrukute seas. Just sellele sihtgrupile see sari mõeldud ongi – peategelane Lottie on esimeses osas peagi 12 aastaseks saamas –, aga raamatud sobivad suurepäraselt ka natuke noorematele.

Kellele raamatu esimene osa meeldis, sellele sobib kindlasti ka teine osa, „Lottie Brooksi katastroofilised apsakad sõpradega“. Lottie on juba 12-aastaseks saanud, talle meeldib üks poiss, aga tollega kuidagi suhelda ta ei oska. Olukorda ei tee paremaks ka keerulised suhted sõbrannadega. Lottie perre on lisandunud väike õde Bella ning elu imikuga ei ole just lihtsate killast. Õnneks saab Lottie olulise osa näidendis ja sellega avaneb tal võimalus oma silmarõõmule Danielile muljet avaldada. Tüdruk aga pelgab, et äkki teeb ta laval endale kõigi ees hoopis häbi.

Lottie Brooksi raamatud on kirja pandud päeviku vormis. Lottie ise jutustab oma igapäevastest läbielamistest vägagi usutavalt ja samas humoorikalt, nalja saab mõlemas raamatus küllaga! Tekstile lisavad väga palju koomilisust juurde ka autori enda lihtsad kriipsujukutaolised pildid, mida vaadates tuleb naer peale täiskasvanud lugejalgi – niivõrd tabavalt kujutavad need ühe tänapäevase varateismelise tüdruku maailma.

***
Ilmunud: Eesti Raamat, 2022
Tõlkija: Hels Kure
Illustreerija: Katie Kirby

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga