Annet Schaap „Milla ja mere lapsed“

Hollandi illustraatori Annet Schaapi mitmeid auhindu pälvinud debüütromaan „Milla ja mere lapsed“ räägib tuletornivahi tütrest Millast.

Milla isa ei saa enam ise tuld süütama ronida ja seda peab tegema hoopis Milla. Ühel tormisel ööl jääb tuletornis tuli süütamata ja üks laev jookseb karidele. Süüdi jäänud tüdruk viiakse isa juurest minema. Tema uueks elu- ja töökohaks saab Must Villa. See maja on täis saladusi ja üllatusi.

Milla armastab ja igatseb oma isa. Ta teab, et isa vajab tema abi, sest ei ole tüdruku ema surmast üle saanud. Milla on vaatamata oma noorele eale väga vastutustundlik ja hakkaja. See aitab tal ka uues elus hakkama saada. Kasuks tuleb ka tüdruku julgus, sest tee viib ta kokku Musta Villa tornis elava koletisega. Kes või mis elab tornis, saab teada juba lugedes.

„Milla ja mere lapsed“ on vägagi isesuguse õhkkonnaga lugemine – tunda on maagilise realismi puudutust.

***
Ilmunud: Eesti Raamat, 2022
Tõlkinud: Kairi Look

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.

Stiina Sild
Kalamaja raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga