Urmas Nemvalts „Laura, Martin ja metsavana maailm“

Kas sulle meeldib rohkem vaadata pilte või lugeda teksti? Äkki hoopis mõlemat? Koomiksiraamat „Laura, Martin ja Metsavana maailm“ ongi sellepoolest eriline raamat, et pilte ja teksti on just parasjagu võrdselt ja nii ei muutu lugemine küll mitte kellelegi üle jõu käivaks. Loodetavasti meeldivad sulle ka seiklused. Selles raamatus saad koos raamatu tegelastega astuda veidratesse maailmadesse, kui vaid leiad õige värava.

Ühes linnas asub kollane kahekorruseline maja. Seal elavad kaksikud Laura ja Martin, kes on esimese klassi õpilased. Koolimineku puhul said lapsed endale palju põnevaid kooliasju ja ka moodsad telefonid.

Ühel nädalavahetusel sõidetakse maale vanaemale ja vanaisale külla. Laste üllatuseks ei olegi maal igal pool levi ega saa telefoniga mängida. Vaid ühes kohas – suure kivi otsas – on levi kaks posti, aga ootamatult saab kaksikutel telefoni aku poole mängu pealt tühjaks. Selgub, et akude energia pätsas ära metsavana.

Kes on see salapärane metsavana? Kas ahnus on haigus, mis puu on väravapuu ja mida teha siis kui on hirm? Mis juhtub, kui inimesed enam loodusest ei hooli ning puud maha raiuvad? Seda koomiksiraamatut lugedes saad neile küsimustele vastused.

Raamat sobib hästi lugemiseks terve perega, sest oma tarkusetera on siin peidus ka täiskasvanutele. Mõni tõde on nii lihtne, ometi kipub ununema: hirmu ravimiseks ei ole vaja muud kui natuke vaprust, tarkust, headust ja kaastunnet.

Raamatu said Tallinna Keskraamatukogult kingiks Tallinnas 2022. aastal kooliteed alustanud lapsed ja muidugi saab raamatut ka raamatukogudest laenata.

***
Ilmunud: Tallinna Keskraamatukogu, 2022
Illustreerinud: Urmas Nemvalts

Leia raamat e-kataloogist ESTER
Loe raamatut e-raamatukogust OverDrive

Tallinna Keskraamatukogu Lastelehe e-raamatute riiulilt

Ülle Kütsen
Paepealse raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga