Lisa Marsoli „Lumekuninganna ja igavene talv“ Susanne Francis „Lumekuninganna II : Elsa ja Anna uued seiklused“

Tänapäeva maailmas on multikaid lugematul hulgal. Need on laste suured lemmikud, sest multikaid on palju erinevaid ja igaüks võib valida oma maitse järgi. Multikategelaste uskumatutest seiklustest aga soovitan lugeda ka imeilusaid raamatuid, kus lapsi ootab samuti põnev süžee, armsad tuttavad sõbrad tegelaste näol, lõbusad ja õpetlikud lood. Üks selline raamat on jutukogu, mis on kirja pandud Disney animafilmide “Lumekuninganna” ja “Lumekuninganna II” põhjal.

Kaks raamatulugu räägivad printsesside Elsa ja Anna võluseiklustest, mille käigus õed ja nende sõbrad otsivad vastuseid paljudele küsimustele. Näiteks kuidas lumekuninganna Elsa sai oma jäise võlujõu, mis juhtus õdede vanematega, kuidas tekkis salajane Nõiutud mets ja kuidas on võimalik sealt inimesi päästa. Raamatus kohtuvad tegelased ka erinevate olenditega: rääkiva lumememme Olafi, trollide, hiiglasliku lumest eluka, Vee-, Tule-, Maa- ja Tuulevaimuga.

Jutukogu lugedes saavad lapsed teada, kuidas oma tunnetega hakkama saada ja mitte karta ootamatuid olukordi, kuidas olla vapper ja päästa oma sõpru. Lisaks saab lugeja nautida imesid, mida loob maagia ja tõeline armastus.

Elsa ja Anna lood sobivad esimesena raamatuna iseseisvaks lugemiseks. Iga lehekülg on kaunistatud suurte värviliste illustratsioonidega, mis näitavad Aarendelli ja seda ümbritseva maailma ilu.

***
Ilmunud: Egmont Estonia, 2022
Illustreerinud: Disney Storybook Artists

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Elina Slycko
Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga