Anne Grave “Toomas, omadele Tommi”

Toomas Sillak on teise klassi poiss, kelle igapäevane argielu keerleb ümber ema, kooli, sõprade ja vanavanemate. Suurt rolli mängib ka tema lemmikloom, koer Laki. Parim sõber Kaido elab Tommi kõrvalmajas ning kooliteel saavad nad tihti arutleda maailma asjade üle. Tommiks kutsuvad Toomast ainult tema pere ja parimad sõbrad.

Ilma isata kasvanud Toomas tunneb armukadedust, kui selgub, et emale on tekkinud salapärane sõber. Kuidas saada hakkama teadmisega, et ema tähelepanu tuleb jagada kellegagi, kes esmapilgul näib sissetungijana, eriti kui oled kasvanud üksiku lapsena? Tommi on ema austaja, loomaarst Andrese vastu alguses väga umbusklik ning kahtleb ema uue suhte toimivuses. Kuidas tulevasel pereliikmel kulgeb rada lapse usalduse võitmiseks ning kas ka Andres saab võimaluse Toomast edaspidi Tommiks nimetada, see selgub juba lugedes.

Logopeedi ja eripedagoogina töötava Anne Grave teine Tommi-raamat näitab ilmekalt, kui oluline on lastes kasvatada kohuse- ning vastutustunnet ning et pere keerulised muredki saab omavahel ausalt ja sõbralikult rääkides lahti harutatud. Tommi ja tema lähedaste ettevõtmised on illustreerinud Anu Kalm.

***
Ilmunud: Tammerraamat, 2022
Illustreerinud: Anu Kalm

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Marelle Kirnmann
Väike-Õismäe raamatukogu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga