Katie Viggers „Karuraamat: kogu maailma karud annavad aru“

Kui räägime karudest, siis tavaliselt mõtleme ikka meie metsades elavaid pruunkarusid. Tegelikult elab karusid maailmas koguni kaheksa liiki.

See raamat on enneolematu ja naljakas karude aruanne, kus meie ette astuvad huulkaru, pruunkaru, hiidpanda, baribal, prillkaru, jääkaru, kaeluskaru ja päikesekaru. Tore, et kõik need mõmmikud selle raamatu kirjutamise ajaks kokku said, et meile omi lugusid jutustada.

Esmane tutvus nendega toimub juba raamatu sisekaanel, kus maailmakaardile on joonistatud karud ja nende elupaigad. Karud on selles raamatus osalemiseks ennast mõõtnud ja kaalunud ning oma tugevaid külgi vaaginud. Raamatu põhjal saame võrrelda, milles keegi on teistest tublim või osavam. Ununenud pole ka mõmmikute meelistegevuste ja lemmiktoitude nimekirjad. Karud on oma välimuselt ja kommetelt väga erinevad, aga neil on üks ühine omadus – neile meeldib süüa!

Osale karudele meeldib soe ilm, mõni aga eelistab märksa külmemat kliimat. Kliimamuutused on paljuski inimese kätes ja kaitstes metsi ning leevendades kliimamuutusi, kaitseme ka karude elupaiku.

Raamatu autor Katie Viggers armastab lastele kirjutada loomadest ja oma raamatutesse joonistab ta pildid samuti ise.

***
Ilmunud: Koolibri, 2022
Illustreerinud: Katie Viggers
Tõlkinud: Jane Laumets

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Ebe Otto
Pelguranna raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga