Laura Brand „Peatu ja püüa hetke“

Laura Brand on kirjutanud põneva raamatu loodusest ja Freya Hartas on täiustanud huvitavaid lugusid detailirohkete illustratsioonidega. Kui sa armastad loodust, siis see raamat on just sulle. Saad teada loomade, lindude, putukate ja taimede elust ja imelistest tegemistest. Lood pisihiire pesapunumisest, sinikael-pardi sulgede võidmisest, mesilaste mee jahutamisest, rööviku lehetelgi meisterdamisest ja väikese kakandi toimetamistest pakuvad äratundmisrõõmu ja uusi teadmisi.

Raamat kutsub lugejat hetkeks peatuma ja märkama enda ümber looduse imesid. Raamatust leiavad uusi huvitavaid fakte ka täiskasvanud. Kes teab, kuidas röövik endale lehest telgi kokku traageldab? Või miks jaanimardikas pimeduses plingib? Kas oled kuulnud, et teod ei näe hästi ja ei kuule peaaegu üldse, kuid neil on terav haistmine. Väga põnev on lugeda ka sellest, kuidas erakvähid suuremaks kasvades kolivad ühest kojast teise.

Raamatu lõpus on loetelu muuseumitest, botaanikaaedadest ja veebilehtedest, mida koos perega uurida ning ka külastada. Samas leiab ka huvitavate loodusraamatute loetelu, mida teadmiste täiendamiseks veel lugeda.

***
Ilmunud: Koolibri, 2023
Illustreerinud: Freya Hartas
Tõlkinud: Catlin Kaljuste

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Hele Tunnel
Männiku raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga