Trudi Trueit „Keelatud saar“

„Keelatud saar“ on seiklusliku raamatusarja „Avastajate Akadeemia“ viimane, seitsmes osa. Hawaiilt pärit 14-aastase Cruzi senine mõnus elu, kuhu kuulusid peamiselt tema paps, parim sõber Lani ja surfamine, võttis pöörased tuurid kui Cruz pääses õppima rahvusvahelisse andekate noorte kooli Avastajate Akadeemia. Juba õppekorraldus ise – kooliaasta jooksul seilatakse mööda maailma ultramoodsal uurimislaeval, osaletakse teaduslikes eksperimentides ja uurimistöödes – olnuks ülilahe.

Cruzil on aga lisaks täita salajane missioon. Labori plahvatuses aastate eest hukkunud teadlasest ema jättis talle krüpteeritud ülesande leida üles enda leiutatud ravimi valem. Cruzil on lausa ebainimlike pingutustega ning ohte trotsides õnnestunud peaaegu kogu valem kätte saada. Puudub vaid viimane osa. Mõistagi ei istu käed rüpes ka sama valemit jahtiv kuritegelik organisatsioon.

Raamatusarja viimane osa viib AA õpilased lausa Antarktikasse haruldase pingviiniliigi seiret teostama ja Argentiina kõrbesse dinosauruste luid otsima. Viimase valemilõigu jäljed toovad Cruzi aga tagasi päris kodupaiga Hawaii lähistele – saarele, kuhu on keelatud astuda.

Selleski osas tuleb peategelasel vastamisi seista spioonide, reetmiste, kaotustega ja teisalt ka arvukate seikluste ja üllatustega. Kõige raskem on otsustada, keda usaldada ja keda mitte. Lõpuks on Cruzil siiski kõige rohkem abi sõprade ja pere toetusest ja tingimusteta usaldusest tema vastu.

Raamatusarja lastele ja noortele tellis National Geographic ning autor Trudi Trueit on paljude raamatus esinevate seadeldiste, ekspeditsioonide ja õppeülesannete puhul tuginenud päris teadlaste poolt tehtud avastustele.

Sarja tuleks lugeda järjest, seega soovitan alustada neist raamatutest: „Nebula saladus“, „Pistrikusulg“, „Kaksikheeliks“, „Tähtluited“, „Tiigripesa“, „Draakoniveri“.

***
Ilmunud: Ühinenud Ajakirjad, 2023
Illustreerinud: Antonio Javier Caparo (kaas), Scott Plumbe jt
Tõlkinud: Triin Olvet, Marge Pärnits (värsid)

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga