Timo Parvela, Bjørn Sortland „Kepler62“

Soome ja Norra lastekirjanike koostööna on ilmunud põnev raamatusari „Kepler62“. Selles on kirjeldatud hämmastavat universumit, mis on täis kosmilisi seiklusi, saladusi ja ohte. Samuti on raamatutes palju põnevat ja ebatavalist ulmekirjanduse fännidele: salapärane „Area 51“, imeilusad ja ohtlikud tulnukad, kosmoseraketid ja tulevikuautod, Kepler-kosmoseskafandrid ja muudki.

Peategelased on erilised lapsed – soomlastest vennad Ari ja Joni, norralanna Marie, noor ameeriklanna Olivia ja teised, keda kutsutakse pioneerideks ja inimkonna lootuseks. Tänu salapärasele arvutimängule „Kepler62“, mida saab mängida vaid ühe korra, valiti nad sadade tuhandete hulgast tähtsale missioonile. Kuna Maa on tulevikumaailmas suremas, peavad noored tegelased lendama kaugesse päikesesüsteemi nimega Kepler62. Teadlaste uuringute kohaselt on seal kaks planeeti, mille tingimused võiksid inimkonnale sobida ja kus inimesed saaksid tulevikus hakata uuesti elama.

Valmistudes oma elu suurimaks ja tähtsaimaks teekonnaks, mõtlevad tegelased palju sellest, mis juhtus koduplaneediga – miks maakera on ülerahvastatud, miks pole piisavalt loodusvarasid, milline on inimkonna tulevik. Iga raamatutegelane unistab lihtsast looduslikust paradiisist, isegi väga rikas tüdruk Marie. Ta tahaks elada maailmas, kus raha ei loe.

Kuigi tegelasi ootab ees palju põnevaid seiklusi ees, kardavad ja kahtlevad nad ikka. Koos sarja tegelastega on lugejatel suurepärane võimalus mõelda, kas nad ise oleksid valmis selliseks sammuks, et igavesti Maalt lahkuda ja elada esimeste asukatena võõral planeedil.

Sarjas on aastatel 2015-2022 ilmunud kokku 13 raamatut, mis Soomes ja Rootsis pälvinud mitmeid auhindu. Eesti keelde on tõlgitud sarja neli esimest raamatut.

***
Ilmunud: Ajakirjade Kirjastus, 2016
Illustreerinud: Pasi Pitkänen
Tõlkinud: Rain Kooli

Leia sarja raamatud e-kataloogist ESTER:

Esimene raamat, Kutse
Teine raamat, Start
Kolmas raamat, Reis
Neljas raamat, Pioneerid

Elina Slycko
Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga