Lizi Boyd „Flashlight“

Telkimine on nii põnev seiklus igal ajal. Kui aga metsale on laskunud varjav pimedus, muutub kõik veel eriliselt salapäraseks. Siis on vaja taskulampi, et avastada, kes kõik end metsas peidavad. Leidnud alustuseks taskulambi abil üles oma kollased kummikud, saab poisi seiklus alata.

Poiss sammub edasi ja väikeste lõikude kaupa ilmub lambi valgusvihku detaile öisest metsast. Osa neist tunneb ära alles siis, kui valgus veel veidi edasi on nihkunud. Ja kui palju olevusi jääb peitu veel varjudesse, olles aimatavad vaid piirjoonte kaudu. Pimedus peidab ju ka värvid.

Pimedas ei näe kahjuks hästi samme seada: poiss kukub ja taskulamp maandub temast kaugele rohu sisse. Keegi justkui näitaks valgust nüüd hoopis tema enda peale. Kes see võiks küll olla? Kuidas peitusemäng pimedas metsas lõpeb, selgub alles päris viimasel leheküljel.

Põnev sõnadeta raamat valgusest ja pimedusest sobib vaatamiseks, uurimiseks ja kaasa jutustamiseks juba päris pisikestele, aga miks mitte ka suurematele. Rohkete detailidega piltidel kohtab palju loomi,-linde ja taimi. Lisaks taskulambi „valgusele“ aitavad piltidel pisikestele detailidele tähelepanu juhtida ka lehtedes olevad avaused, tuues esile mõndagi, mis muidu kahe silma vahele jääks.

***
Ilmunud: Chronicle Books, 2014
Illustreerinud: Lizi Boyd

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Jana Orion
Kadrioru raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga