Richard Tomusk „Musta Saare saladus: Karl Straussi juhtum“

raamatukaas

Rasmus ning Karl olid esimeses ning teises klassis pinginaabrid. Siis kolis Karl aga koos vanematega elama Londonisse ja alustas õpinguid uues rahvusvahelises koolis. Nüüd on sellest möödas neli aastat ning Karl on kutsunud Rasmuse enesele suvevaheajaks Londonisse külla. Rahulikust suvepuhkusest ja linna vaatamisväärsustega tutvumisest ei tule aga midagi välja. Karli heal sõbral Malcolmil on matkal Mustale Saarele salapärastel asjaoludel kaduma läinud Šoti terjer Bess.

Poisid hakkavad üheskoos asja uurima. Sellest kujuneb välja päris ohtlik seiklus, sest selgub, et Musta Saarega käib kaasas mitmeid hirmuäratavaid legende. Väidetavalt elab saarel kuri vaim, kes päeval magab järvepõhjas ning udustel öödel jahib saare peal oma ohvreid. Tähelepanelikel poistel õnnestub aga lisaks koera asukoha kindlakstegemisele veel kinni püüda ka aastaid tagaotsitud jultunud pangaröövel James Kuldhammas ning lahendada salapärase Järvemehe mõistatus. Põnevust jagub raamatus kuni lõpulehekülgedeni välja.

***

Ilmunud: Tammerraamat, 2023

Illustreerinud: Joonas Sildre

Leia raamat e-kataloogist ESTER

Anu Sepp

Sõle raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga