Eva Lindström „Sild“

Sild on naljakas ja natuke müstiline lugu kahest hundist ja ühest põrsakesest. Peamiseks tegelaseks on siin aga ikkagi sild ise, tema müstiline vari on tegelaste iga sõna ja iga liigutuse taga. „Stopp! Sild on suletud!“ ütleb hunt põrsakesele. Silla parandamine võtab aega ja hunt kutsub põrsakese seniks enda poole külla kohvi jooma.

Mis saab edasi? Kas põrsas on niivõrd optimistlik, et võtab selle ettepaneku vastu? Kas põrsas on niivõrd julge, et võtab selle ettepaneku vastu? Kas põrsas on niivõrd rumal, et võtab selle ettepaneku vastu? Lapsevanemad aimavad juba loo traagilist lõppu ette. Ent laps ei näe selles loos midagi ohtlikku, lapsel ei ole eelarvamust loo halli tegelase suhtes. Seda huvitavam on seda raamatut oma lapsega koos lugeda.

Eva Lindström on rootsi kirjanik ja illustraator. Rootsi kirjanik Lotta Olsson on tema kohta öelnud järgmist: „Eva Lindström on tõeline meister, kellel on julgust valida vähem käidud radu.“ Tõsi, kirjanik pakub meile vana loo uut tõlgendust, uut tõlgendust sellele, mida me kõik ju ammu teame. Aga kas teame päriselt? See raamat on suurepärane võimalus proovida tegelasi ja üldse maailma uuest vaatenurgast näha.

***
Ilmunud: Varrak, 2023
Illustreerinud: Eva Lindström
Tõlkinud: Maarja Aaloe

Leia raamat e-kataloogist ESTER

Valeria Sidorov, Laagna raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga