Helen Sööl „Minu keha on minu oma”

Kui veel mõnikümmend aastat tagasi oli tegemist pigem tabuteemaga, siis tänapäeval räägitakse aina rohkem ja julgemalt kuritegudest, mis puudutavad inimese kõige suuremat vara: oma keha. Teadlikuse tõstmine ja julgus oma keha eest seista peab algama aga juba lapseeas ning rõõm on näha, et lastele on samuti asja- ja eakohaseid raamatuid kirjutama hakatud.

Raamat selgitab selgelt ja konkreetselt, millised olukorrad võivad lapsel ette tulla ning kuidas nendes reageerida. Näiteks, mida öelda, kui keegi pakub intiimpiirkonna nägemise eest kommi või palub sul seda kõike saladuses hoida. Lapsel, nii nagu täiskasvanutel, on alati õigus keelduda kallistamisest ja musitamisest, hoolimata sellest, kui „heatahtlik“ see on. Raamatu jooksul rõhutatakse lapsele, kuidas ebamugavat olukorda ei pea taluma ning alati on õigus öelda EI. Raamatu lõpuosas antakse nõuandeid, kuhu ja kelle poole võib laps pöörduda, kui tunneb, et midagi on temaga valesti tehtud.

Raamat on hooldajale abiks väärkohtlemise selgitamisel, aga mõeldud ka lastele ise lugemiseks. „Minu keha on minu oma“ aitab paremini mõista oma keha ning selle piire ja kinnitab, et kellelgi pole selle üle võimu ega õigusi.

Lasteabitelefon – 116 111

Hädaabinumber – 112

www.lasteabi.ee

***
Ilmunud: OÜ Suhtelabor, 2016
Illustreerinud: Maris Paal

Leia raamat e-kataloogist ESTER

Ellika Eero

Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga