Carson Ellis „Ki zee zumm?“

Raamat “Ki zee zumm?” on väga eriline lasteraamat. Carson Ellis ei ole mitte ainult kirjanik, vaid ka kunstnik ning illustreerib oma raamatuid ise. Just sellepärast on illustratsioonid ka käesoleva raamatu lahutamatu osa.

Juba esimesel leheküljel tekib lugejal küsimus: mis keeles on see raamat kirjutatud? Huvitaval kombel on raamat kirjutatud keeles, mida lugeja pole kindlasti varem kirjapandult kohanud. Raamatu kangelasteks on väikesed eriilmelised putukad, kes peavad omavahel dialoogi, millest me esialgu aru ei saa. Tuleb aga üksnes illustratsioone lähemalt vaadata, raamatusse sisse elada ja kõik saab ülimalt selgeks.

Avades selle imelise raamatu, leiab eest väikese killukese loodust, rohttaimi ja lilli, mis on pidevas muutuses. Kevad annab teed suvele, suvi sügisele jne. Lugeja saab muuta oma tavapärast vaatenurka, vaadates elu ja loodust läbi meie planeedi väikeste elanike – putukate – pilgu.

***
Ilmunud: Draakon & Kuu, 2023
Illustreerinud: Carson Ellis
Tõlkinud: Leelo Märjamaa

Leia raamat e-kataloogist ESTER

Valeria Sidorov

Laagna raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga