Tiiu Kitsik „Musterpere“

Pealkiri „Musterpere“ paneb esimese hooga mõtlema ühest väga korralikust näidisperest, aga võta näpust – sellised selle toreda väikelastele mõeldud luuleraamatu tegelased hoopiski ei ole. Sellest perekonnast teeb musterpere hoopis see, et igal pereliikmel on ette näidata omad põnevad ruudud-mummud-triibud-laigud.

Pereliikmeid ei lase heidutada põrandale sattunud keeksipuru või üle ääre ajav kraanikauss. Olgem ausad – seda juhtub ka parimates peredes. Vahel on lõbusas mänguhoos seintele sattunud punast kriiti ja vahel vajab diivan parandamiseks sinist niiti. Tiiu Kitsiku „Musterpere“ tegelased on sellest hoolimata rõõmsate nägudega.

Nagu luuleread ühel leheküljel ütlevad: „Kodu meil on superlahe, puudu on vaid korratahe.“ (lk 17)

Kuidas sai beebi täpiliseks? Miks on vend laiguline ja isa ruuduline? Aga kelle kanda on jäänud triibud ja mummud? Iga pereliikme ja lemmiklooma kohta on raamatus lausepikkused värsiread, mis on lustlikud ja kaasahaaravad. Väikesele raamatusõbrale sobib see riimidega raamat väga hästi esimeseks tutvuseks luulemaailmaga.

Raamatu autor Tiiu Kitsik on tuntud nii kirjaniku kui illustraatorina, lisaks on ta aastaid teinud kaastööd lasteajakirjadele Täheke ja Hea Laps. Meie raamatukogudest leiab samalt autorilt ka raamatud: „Lepatriinu täpid“ (2016), “Krokodilli saba“ (2019) ja „Herkülo Büroo“ (2020) ja „Kes seal on?“ (2022).

Raamat „Emil, Sass ja kivimutukad“, mille autor on ise kirjutanud ja illustreerinud, valiti 2022. aastal ka viie kauneima lasteraamatu sekka.

***
Ilmunud: Koolibri, 2023
Illustreerinud: Tiiu Kitsik

Leia raamat e-kataloogist ESTER

Gerli Rapper, Männi raamatukogu juhataja


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga