Courtney Summers „Projekt“

Bea ja Lo on õed, Bea vanem, Lo 6 aastat noorem. Nende elu pöörab pea peale suur tragöödia. Lo saab selles kannatada nii füüsiliselt kui ka vaimselt, Bea aga saab rasked hingelised haavad. Viimane neist satub kokku Lev Warreniga, karismaatilise mehega, kes juhib sekti Ühtsuse projekt.

Bea liitub projektiga ja eemaldub muust maailmast. Neiu arvab, et on leidnud pere, kodu, sõbrad, oma elu eesmärgi. Tasapisi koorub lahti lugu sellest, mis Ühtsuse projektis toimub. Lo püüab pikki aastaid Beaga kontakti luua, ta näeb Ühtuse projektis enda vaenlast. Lõpuks saab ta ligipääsu Ühtsuse projektis toimuvale ning selle juhile Lev Warrenile. Ta otsib Bead, aga mille ta leiab?

Raamatus kirjeldatatakse paralleelselt Bea ja Lo lugu ning õdede vajadust üksteist, aga ka iseennast kaitsta. Lo vajadus teada saada, mis tema õega on juhtunud, läheb südamesse. See on üks asi, mis teda elus hoiab.

Mind kui lugejat üllatas ühe peategelase käitumine loo lõpupoole. Samas ongi see lugejale hea mõttekoht – kuidas ise sellises olukorras käituda?

„Projekt“ on lugu kahest õest ja mehest, kes nende mõlema elu mõjutab. Seda, kas heas või halvas mõttes, jätan lugejatele üllatuseks.

***
Ilmunud: Rahva Raamatu Kirjastus, 2023
Tõlkinud: Eve Laur

Leia raamat e-kataloogist ESTER

Maria-Kristiina Pert

Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga