Ville Hytönen „Maa, mille nimi on Hampampamm“

Hampampamm on udujuttudest ja suusuitsudest kasvanud fantaasiamaa, kus elavad veidrad olendid – jutuvestja Puutobik, kange röövel Mutipoeg Marakratt ja koletis Kleebo. Sellel imemaal saavad sõpradeks hirmus Krankarank, kes „ei osanud lugeda, kuigi oli täiskasvanud koletis juba ning oskas süüa ja sugeda“ (lk 51) ning väike lugeja Kriksadull.

Väga nauditav on raamatu luuleline keel. Sõnamängud ja riimid kõlavad eriti toredasti lastele ette lugedes. Autor Ville Hytönen soovitabki raamatutegelase suu läbi lugejal hetkeks kiirustamine jätta ja kasvõi raamatu abil „maailma ligemalt kaeda. Sest kogu elamise mõnu otsesõnu on asjades tillukestes, päikesekillukestes ja lilledes, milledest pole keegi kunagi kuulnudki veel.“ (lk 42)

Soome kirjanik Ville Hytönen on mitmekülgne kirjamees, tal on ilmunud nii romaane ja luulet kui ka lasteraamatuid. Alates 2020. aastast elab ta Eestis.

Kirjanikuga samaväärse töö on teinud eesti kunstnik Marja-Liisa Plats. Tema illustratsioonid  annavad tegelastele iseloomu ja tutvustavad lähemalt imemaad. Värvikad pildid annavad väikese lugeja kujutlusvõimele hoogu.

***
Ilmunud: Koolibri, 2023
Illustreerinud: Marja-Liisa Plats
Tõlkinud: Kadri Jaanits

Leia raamat e-kataloogist ESTER

Ly Mere

Pirita raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga