Grethe Rõõm „Kaarnapuu“

16-aastane Kutt läheb talvevaheajaks vanatädi Iida juurde Rõugesse. Vanatädi on maailmakuulus laulja, kes on suurema osa elust mööda maailma reisinud ning seega tunneb poiss teda üpris vähe. Samas on vanatädi juures parem kui kodus, kus emal on uus ja ebameeldiv peigmees.

Kuti seiklused algavad juba Rõugesse saabudes, kui ta püüab kinni bussijaama katuselt alla kukkunud endavanuse tüdruku, kelle süles on suur valge lind. Tüdruk, kelle ta kinni püüab, osutub Kuti vanatädi naabitüdrukuks Lee ning keegi ümbritsevatest ei pea juhtunut kummaliseks. Neil oleks nagu omavahel mingi salakeel, millest poiss aru ei saa. See on alles kummaliste juhtumiste algus.

Kutt saab peagi teada, et ta pärineb väga vanast ja olulisest suguvõsast, kellel on täita oluline roll. Rõuge ei ole tavaline koht, vaid siin on Emaläte, mille veele ligipääsu pärast käib võitlus hea ja kurja vahel. Poisil seisavad ees olulised otsused. Sellega lõpeb esimene osa.

Lisaks müstikale on raamatus läbivaks teemaks ka kohalik hokivõistlus, kuhu Kuttki kohe kaasatakse. Karika võidu nimel on osad inimesed valmis kasutama päris äärmuslike vahendeid. Mis juhtub, saab juba raamatust lugeda.

Grethe Rõõmu esimene noorteromaan on seiklusrikas lugemine, kus mütoloogia seguneb osavalt tänapäeva maailmaga.

***

Ilmunud: Varrak, 2023

Leia raamat e-kataloogist ESTER

Stiina Sild

Kalamaja raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga