Lidia Brankovič „Suur tunnete hotell”

Kes meist ei ole tundnud vahel, et mõnda emotsiooni lihtsalt ei tahaks külla kutsuda? Näiteks viha või ärevust. Ikka sooviks, et kõigil oleks hea tuju, saaks palju nalja ja ollakse rahul kõigega.

Suures tunnete hotellis on aga iga tunne ja emotsioon vägagi oodatud. Isegi kui Kurbus ujutab oma lõputute pisaratega aina vannituba või kui Ärevus muudab oma vormi, nähes kord välja nagu hirm, kord nagu süütunne.

Ühel korral eksis hotelli juhataja ja saatis Viha väga väikesesse tuppa teistest kaugele eemale. Vihal on ju komme kõiki oma temperamendiga hirmutada, sest ta on niivõrd vali. See oli hotelli juhataja esimene ja viimane kord nii teha. Viha muutub luku taha pannes kellekski teiseks, näiteks Depressiooniks või isegi Häbiks. Õnneks oskab hotelli juhataja iga järgmise juhtumi korral aina rohkem iga tundega arvestada. Nii külastab teda tihemini Tänulikkus, Armastus või Lootusrikkus.

Raamat „Suur tunnete hotell” paneb tänu soojadele illustratsioonidele ja teksti sisse peidetud sõnumitele ennast palju paremini tundma. Samuti aitab see olla teadlikum omaenda emotsioonide eripäradest ja juhtida neid keerukustele vaatamata.

Milline oled Sina oma tunnete hotelli juhatajana? Kuidas külalistest tundeid vastu võtad ja kauaks lased neil enda juurde jääda? Võta mõtlemiseks hetk aega ja seejärel (taaskord) raamatut sirvides juba tunned, kuidas tuju tõuseb. Raamatut võid lugeda või sirvida nii üksi kui ka kellegagi koos. Teksti on vähe, kuid see-eest ilmestavad lehekülgi võrratud illustratsioonid.

***
Ilmunud: Kirjastus Elust Enesest, 2023
Illustreerinud: Lidia Brankovič
Tõlkinud: Lauri Juursoo

Leia raamat e-kataloogist ESTER

Merle Tanilsoo, lastetöö peaspetsialist

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga