Aino Havukainen ja Sami Toivonen „Teedu ja Peedu lasteaias“

Teedu ja Peedu on ülimenuka Soome lasteraamatusarja tegelased. Nad on Kummaverest pärit vennad, kes satuvad igasugustesse seiklustesse ja kummalistesse sündmustesse. Kummaveres tehakse kõike teistmoodi kui meil. Vennad on väga uudishimulikud ja tahavad avastada uusi asju.

Raamat „Teedu ja Peedu lasteiaias” algab sellega, et raamatu peategelased on võitnud loteriiga piletid Vesinupu spaasse. Nad asuvad innukalt spaa poole teele, aga eksivad aadressiga ja lähevad kogemata hoopis lasteaeda Mesinupp. Poisid ootavad reklaamitud spaaelu. Rikkaliku hommikusöögi asemel söövad nad hoopis koos teiste lastega kaerahelbeputru, massaaži asemel osalevad nad ringmängudes ja muinasjututunnis ning veeparki asendab kätepesukraan.

Millised seiklused poisse veel ees ootavad ja kas nad üldse saavadki spaasse? Seda saad teada, kui loed raamatut. Teedu ja Peedu raamatud on väga humoorikad. Suured pildid on täis naljakaid pisiasju – mitmendat korda vaadates võib sealt ikka midagi uut avastada. Juhul, kui see raamat sulle meeldib, on mul hea meel teatada, et see ei ole sugugi ainus Teedu ja Peedu seiklustest rääkiv raamat. Tänaseks on sarja raamatuid ilmunud juba 20, millest eesti keelde on tõlgitud koguni kümmekond. „Teedu ja Peedu lasteaias” ilmus Soomes 2004. aastal ja oli üks esimesi Teedu ja Peedu raamatuid. Eesti keeles ilmus see Hille Lagerspetzi tõlkes aastal 2012. Teedu ja Peedu seiklusi on tõlgitud rohkem kui 20 keelde.

***
Ilmunud: Hea Lugu, 2012/2019
Illustreerinud: Aino Havukainen ja Sami Toivonen
Tõlkinud: Hille Lagerspetz

„Teedu ja Peedu lasteaias“ e-kataloogis ESTER

Elina Hokkanen, praktikant Seinäjoki raamatukogust Soomes

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga