Ulrika Kestere „Sünnipäev“

Ühes asjas võib kindel olla – iga aastaga saame me vanemaks, meeldib see meile või mitte. Mõni ootab oma sünnipäeva terve aasta ning tähistab seda siis suure peoga, kuhu kutsub kõik endale kallid inimesed. Teine aga ei taha asjast midagi kuulda ja sooviks hoopis järjekordselt suureneva vanusenumbri hirmus kuskile kaugele ära põgeneda.

Raamatus „Sünnipäev“ kohtume kümne omanäolise tegelasega ning näeme, kuidas nemad seda tähtsat päeva veeta eelistavad. Tutvume koogimaia karu, tähelepanu armastava tiigri, äärmiselt hajameelse lõvi, üksindust nautiva hundi ja paljude teiste vahvate loomadega.

Tohutult tore lugemine igas vanuses raamatusõbrale, ajades itsitama nii suured kui ka väikesed. Humoorikates kirjeldustes tunneb ära igaüks ilmselt nii iseenda kui ka mõne oma lähedase. Tegu on lõbusa ja südamliku meeldetuletusega sellest, kuivõrd erinevad me kõik ikkagi oleme ning kui tähtis on neist rikastavatest eripäradest rõõmu tunda. Lõppude lõpuks on ju kõige tähtsam see, et me iseennast oma sünnipäeval hästi tunneksime, tehes täpselt seda, mis meile endale kõige rohkem meeldib.

Raamatut ilmestavad autori enda loodud värvikad illustratsioonid. Ulrika Kestere on pärit Lätist ning elab Rootsis. Ta on kirjutanud kokku viis lasteraamatut, mida on tõlgitud 14 keelde. Igapäevaselt tegeleb ta kunsti, fotograafia ja illustreerimisega.

***
Ilmunud: Koolibri, 2021
Illustreerinud: Ulrika Kestere
Tõlkinud: Ülle Kiivet

Ulrika Kestere „Sünnipäev“ e-kataloogis ESTER

Anette-Johanna Kadakas, Kännukuke raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga