Sofia Chanfreau „Kaelkirjaku süda on uskumatult suur“

Kaelkirjaku süda on tõepoolest uskumatult suur, justnagu see raamat on uskumatult fantaasiarikas. Raamatu peategelane Vega on 10-aastane tüdruk, kes elab koos oma isaga Kaelkirjakusaare Pealinnas. See pole küll päris pealinn, vaid lihtsalt asub kaelkirjaku kujulise saare sellises osas, mis meenutab looma pead. Vegal ei ole ema, küll aga on tal fantastiliselt tore vanaisa Hektor, kelle koduaias leidub kõige ebatavalisemaid taimi ja veelgi erilisemaid loomi.

Vega elus on kõik kõige paremas korras, kuni ühtäkki ilmub tema isa ellu uus elukaaslane Viola. Jäine Viola külmutab enda ümber kogu Vega kodu ja et oma isa südant külmumisest päästa, asub Vega lahendama salajast müsteeriumi. Koos rändtsirkuses elava uue kirjasõbra Janna ning oma koolivenna ja huvitavate faktide raamatu koostaja Nelsoni abiga asub Vega oma ema otsima.

Sofia Chanfreau kirjutatud ja Amanda Chanfreau illustreeritud „Kaelkirjaku süda on uskumatult suur“ on täis helgust ja siirust, naeru ja nalja, kõige põnevamaid fakte, fantastilisi joonistusi, värve (kuigi kõik pildid on mustvalged) ja põnevust. Kogu Kaelkirjakusaare maailm on nagu Hektori aed: ebamaine ja samal ajal vägagi maine. See, mis võib meile tunduda uskumatu, on Vegale täiesti iseenesestmõistetav, ja see, mida täiskasvanud võivad pidada tavaliseks, toob kaasa mõeldamatuid tagajärgi. Nagu ühes tõelises seiklusraamatus, on ka selles näpuotsatäis kurbust, aga mõnikord sünnivadki kurbusest kõige toredamad lood.

See raamat on suurepärane lugemine kõigile suurtele ja väikestele, kes tahaksid ka oma elus pisut rohkem fantaasiat kohata.

***
Ilmunud: Vesta, 2023
Illustreerinud: Amanda Chanfreau
Tõlkinud: Kadi-Riin Haasma

Sofia Chanfreau „Kaelkirjaku süda on uskumatult suur“ e-kataloogis ESTER

Kaisa Siimann

Sõle raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga