Ene Sepp „Eestluse valem“

Ene Sepa uus noorteromaan keskendub teemale, mida on seni üsna vähe käsitletud – nimelt eestlaseks olemisele. Mida see tähendab, kes on nii-öelda õige eestlane ja kas seda üldse on võimalik kuidagi määratleda?

Romaani peategelane on 16-aastane Robert, kes on vanemate töö tõttu kümme aastat oma elust veetnud erinevates välisriikides. Nüüd kolib pere tagasi Eestisse ning Robert asub õppima kohalikus gümnaasiumis. Kahjuks ei ole kohanemine lihtne, ilmneb, et paljud õpetajad ja kaasõpilased suhtuvad temasse kui välismaalasesse. Üks peatükkidest kannab pealkirja „Võõras omal maal“ ning just sellisena Robert ennast tunnebki. Ise tajub ta end eesti poisina ja ta sooviks väga laulda laulupeol. Muusikaõpetaja negatiivse suhtumise tõttu tundub see soov aga üpris võimatu. Või siiski…?

„Eestluse valem“ on tänapäevane ja väga usutavalt kirjutatud lugu, mis sobib lugemiseks ühtviisi hästi nii põhikooli- kui ka gümnaasiumiealistele. Raamat pakub palju mõtlemisainet enda identiteedi osas ning rõhutab sallivuse ja omaksvõtmise olulisust.

Samalt autorilt on ilmunud noortele ka ratsutamise- ja hobusteteemaliste raamatute sari, kust on tänaseks ilmunud „Tagasi sadulasse“ ning „Sügis, hobused ja vabadus“.  Lisaks on Ene Sepal veel palju teisigi sotsiaalsetel ja noorte jaoks aktuaalsetel teemadel raamatuid, näiteks „Medaljon“, „Minevikuta mälestused“, „Taeva tühjad tribüünid“, „Vabandust, aga mis asja?“ ja „Lumelinnu surm“.

***
Ilmunud: Eesti Raamat, 2024

Ene Sepp „Eestluse valem“ e-kataloogis ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga