Kristi Piiper „Kuidas mu isa uue töö sai“

Kristi Piiperil on ilmunud nii noorteromaane kui ka põnevaid lasteraamatuid. Mitmed neist on saanud auhindu ning on lugejate hulgas populaarsed. Soovitan pöörata tähelepanu ka tema lasteraamatule „Kuidas mu isa uue töö sai“, mis ilmus 2018. aastal. Nalja, meelelahutuse ja tegelaste seikluste kõrval räägib autor olulisest teemast, mis on praegugi aktuaalne.

Paljudele on tuttav elukorraldus, kus vanemad töötavad välismaal, vahel päris pikalt. Võib juhtuda ka see, et töö pärast peab perekond kolima teise riiki, kus räägitakse teist keelt, kus on uus kool, uued sõbrad ja reeglid. Kas kõigil on rõõm lahkuda kodumaalt? Paljud tahaksid sellele küsimusele vastust saada, sest iga inimene tajub selliseid muutusi oma elus erinevalt.

Näiteks raamatu peategelanna Triinu ei ole sellega üldse rahul. Tüdruk on valmis isale Eestis töö leidma, et ta saaks perega rohkem aega veeta. Kas Triinul õnnestub see? Seda saate teada raamatut lugedes. Kuigi tegelanna käib lasteaias, on ta oma vanuse kohta uskumatult tark tüdruk. Tema kavalad trikid ja nõksud, millega ta isale tööd otsib, pakuvad lugejatele põnevaid seiklusi ja palju naljakaid olukordi. Peale selle tekib lugejatel suurepärane võimalus mõelda, kuidas Triinu ja teised tegelased käituvad – mis läheb hästi ja mis halvasti, kuidas nad oleksid võinud käituda, et vältida ebameeldivaid olukordi ja konfliktisituatsioone.

Tänu raamatule saavad lapsed ka hindamatud teadmised selle kohta, kuidas tööd otsida ja mida selleks vaja on, kuidas CV-d kirjutada, kes on töökandidaat ning kuidas selleks saada.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2018
Illustreerinud: Hillar Mets

Kristi Piiper „Kuidas mu isa uue töö sai“ e-kataloogis ESTER

Кристи Пийпер „Как мой папа получил новую работу“ в э-каталоге ESTER

Elina Slycko

Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga