Sanne Rooseboom „Lahenduste ministeerium ja kadunud van Gogh“

„Lahenduste ministeerium ja kadunud van Gogh“ on järg Sanne Rooseboomi raamatule „Lahenduste ministeerium“.

Raamatus seiklevad üheteistaastased Niina ja Alfa, üheksa-aastane Ruuben ja tema eakas naabrinaine Janneke Vis. Lapsed koos proua Visiga on uuesti asutanud Hollandi Lahenduste Ministeeriumi ning Genfis asuv rahvusvaheline selts saadab neile hiigelsuure paki, mille avamiseks läheb vaja kõigi osalejate käepuudutust. Pakist tulevad välja suur arvuti, valeriided, müstiline peegel, grimmivahendid, telefonid, printer ja pangakaart.

Selgub ka, et enne uute juhtumitega tegelemist tuleb lahendada lõpetamata „Mõrvatud majaomaniku ja kadunud van Goghi juhtum“. Juhtumi lahendamisel tutvuvad lapsed veel ühe endise ministeeriumi töötajaga Tirza de Vriesiga, kelle käes on lahendamata juhtumite raamat 1953. aastast. Üheskoos asutakse otsima Vincent van Goghi 1877. aastal tehtud joonistust, millel on kujutatud tõlda ja lahendama majaomaniku härra de Waali mõrva. Mõrva uurimist ja joonistuse leidmist takistavad hõbemehed, kes kannavad mõõgakujulist hõbeprossi.

Lisaks hoogsatele seiklustele saab nii mõndagi huvitavat teada kuulsast hollandi kunstnikust Vincent van Goghist ja 1953. aasta Rotterdamist.

***
Ilmunud: Avita, 2024
Illustreerinud: Mark Janssen
Tõlkinud: Vahur Aabrams

Sanne Rooseboom „Lahenduste ministeerium ja kadunud van Gogh“ e-kataloogis ESTER

Hele Tunnel

Männiku raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga